Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Specjały Stanisława Mikanowicza lubuskim hitem w Berlinie (zdjęcia)

Dariusz Brożek
Stanisław Mikanowicz przywiózł na targi dziki i szynki zapiekane w cieście.
Stanisław Mikanowicz przywiózł na targi dziki i szynki zapiekane w cieście. UG Przytoczna
Podczas targów Grüne Woche (Zielony Tydzień) w Berlinie furorę robią kiełbasy oraz dziki i szynki zapiekane w cieście chlebowym, które przywiózł tam piekarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz. Razem z 25 innymi producentami żywności i napojów prezentuje swoje wyroby na stoisku woj. lubuskiego. Od rana do wieczora oblega je tłum zwiedzających, którzy mogą skosztować lubuskich specjałów. Jak zaznacza wójt Przytocznej Bartłomiej Kucharyk, wędliny S. Mikanowicza są jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek tej gminy. Grüne Woche zaliczane są do największych targów żywności na świecie. Każdego roku zwiedza je około pół miliona osób. Potrwają do 27 stycznia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska