Specjały Stanisława Mikanowicza lubuskim hitem w Berlinie (zdjęcia)

Dariusz Brożek
Stanisław Mikanowicz przywiózł na targi dziki i szynki zapiekane w cieście.
Stanisław Mikanowicz przywiózł na targi dziki i szynki zapiekane w cieście. UG Przytoczna
Podczas targów Grüne Woche (Zielony Tydzień) w Berlinie furorę robią kiełbasy oraz dziki i szynki zapiekane w cieście chlebowym, które przywiózł tam piekarz z Przytocznej Stanisław Mikanowicz. Razem z 25 innymi producentami żywności i napojów prezentuje swoje wyroby na stoisku woj. lubuskiego. Od rana do wieczora oblega je tłum zwiedzających, którzy mogą skosztować lubuskich specjałów. Jak zaznacza wójt Przytocznej Bartłomiej Kucharyk, wędliny S. Mikanowicza są jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek tej gminy. Grüne Woche zaliczane są do największych targów żywności na świecie. Każdego roku zwiedza je około pół miliona osób. Potrwają do 27 stycznia.

Wideo

Komentarze 2

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Życzę panu powodzenia.Wszyscy znamy te przysmaki są wspaniałe.Reklamuje pan nasz region wyśmienicie.Miło pooglądać nie miło nie zjeść... niestety
b
be
A nasz kochany wójt jak zwykle bryluje na zdjęciach. porażka!!!
Dodaj ogłoszenie