1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado

Pasta, sałatka, szakszuka i nie tylko. Najlepsze przepisy na jajko i awokado

Zobacz również

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć

Uważaj na te herbaty! 3 produkty znikają ze sklepów, bo można się nimi zatruć

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację