1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Lody kawowe tylko z 4 składników! Smakują jak z najlepszej lodziarni

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Taki twarożek podawały nam babcie. Sposób na lekkie śniadanie lub kolację

Obłędna sałatka z mozzarellą. Jest tak uniwersalna, że można ją zjeść o każdej porze

Obłędna sałatka z mozzarellą. Jest tak uniwersalna, że można ją zjeść o każdej porze

Zobacz również

Mizeria na słono czy na słodko? Poznaj 7 najlepszych przepisów na znaną sałatkę

Mizeria na słono czy na słodko? Poznaj 7 najlepszych przepisów na znaną sałatkę

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami

Domowa granola czekoladowa. Jest chrupiąca i obłędnie smaczna. Można jeść ją tonami