Święto Chleba w Bogdańcu [DUŻO ZDJĘĆ]

red
W sobotę i niedzielę (19 i 20 sierpnia) w Bogdańcu odbywało się coroczne Święto Chleba. Jak co roku piekarze i cukiernicy zachwycili wykwintnymi wypiekami. - Chleb jest wypiekany tak jak dawniej, na liściu kapusty i liściu chrzanu. Opowiadał nam Leszek Wojtkowiak, współwłaściciel piekarni Bogdaniec. - Jesteśmy tutaj co roku, wypieki i wszelkie atrakcje nigdy nas nie zawiodły z uśmiechem komentowali Lidia i Piotr z Gorzowa. Na imprezie, prócz rozkosznych wypieków, można było także zasmakować regionalnych potraw, kupić miód z lokalnych pasiek oraz zjeść tradycyjną pajdę chleba ze smalcem. Najmłodsi bawili się na dmuchanym zamku, wodnych balonach, a chętnym, których nie brakowało, panie malowały buzie. Do jednych z główniejszych atrakcji niedzielnego popołudnia należał urodzinowy występ zespołu „Jagienki”. Przed występem zespół został nagrodzony przez wójt Krystynę Pławską nagrodą pieniężną z okazji urodzin i wdzięczności za coroczne występy na Święcie Chleba.Zobacz też: Miodobranie 2017 w Lubiszynie
W sobotę i niedzielę (19 i 20 sierpnia) w Bogdańcu odbywało się coroczne Święto Chleba. Jak co roku piekarze i cukiernicy zachwycili wykwintnymi wypiekami. - Chleb jest wypiekany tak jak dawniej, na liściu kapusty i liściu chrzanu. Opowiadał nam Leszek Wojtkowiak, współwłaściciel piekarni Bogdaniec. - Jesteśmy tutaj co roku, wypieki i wszelkie atrakcje nigdy nas nie zawiodły z uśmiechem komentowali Lidia i Piotr z Gorzowa. Na imprezie, prócz rozkosznych wypieków, można było także zasmakować regionalnych potraw, kupić miód z lokalnych pasiek oraz zjeść tradycyjną pajdę chleba ze smalcem. Najmłodsi bawili się na dmuchanym zamku, wodnych balonach, a chętnym, których nie brakowało, panie malowały buzie. Do jednych z główniejszych atrakcji niedzielnego popołudnia należał urodzinowy występ zespołu „Jagienki”. Przed występem zespół został nagrodzony przez wójt Krystynę Pławską nagrodą pieniężną z okazji urodzin i wdzięczności za coroczne występy na Święcie Chleba.Zobacz też: Miodobranie 2017 w Lubiszynie
W sobotę i niedzielę (19 i 20 sierpnia) w Bogdańcu odbywało się coroczne Święto Chleba. Jak co roku piekarze i cukiernicy zachwycili wykwintnymi wypiekami. - Chleb jest wypiekany tak jak dawniej, na liściu kapusty i liściu chrzanu. Opowiadał nam Leszek Wojtkowiak, współwłaściciel piekarni Bogdaniec. - Jesteśmy tutaj co roku, wypieki i wszelkie atrakcje nigdy nas nie zawiodły z uśmiechem komentowali Lidia i Piotr z Gorzowa. Na imprezie, prócz rozkosznych wypieków, można było także zasmakować regionalnych potraw, kupić miód z lokalnych pasiek oraz zjeść tradycyjną pajdę chleba ze smalcem. Najmłodsi bawili się na dmuchanym zamku, wodnych balonach, a chętnym, których nie brakowało, panie malowały buzie. Do jednych z główniejszych atrakcji niedzielnego popołudnia należał urodzinowy występ zespołu „Jagienki”. Przed występem zespół został nagrodzony przez wójt Krystynę Pławską nagrodą pieniężną z okazji urodzin i wdzięczności za coroczne występy na Święcie Chleba. Zobacz też: Miodobranie 2017 w Lubiszynie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska
Dodaj ogłoszenie