Zasady są proste! Najlepiej gdybyśmy w ogóle nie odgrzewali jedzenia, które było przez nas pozostawione w temperaturze pokojowej na ponad dwie godziny lub leżało w lodówce dłużej niż dwa dni.
Istnieją jednak produkty które ze względu na swoje właściwości w ogóle nie powinny być odgrzewane. Odgrzanie tych produktów i dań może spowodować dla nas bardzo przykre konsekwencje. Utrata wartości odżywczych to najłagodniejsza z nich. Niektóre produkty po odgrzaniu mogą okazać się toksyczne, trujące i spowodować u nas zatrucie pokarmowe.
Wieczorem gotujesz obiad na kolejny dzień, by po pracy móc go odgrzać w mikrofali lub piekarniku. Albo często podgrzewasz posiłki z poprzedniego dnia, żeby nie marnować jedzenia i wyrzucać je.
Koniecznie sprawdź, jakich produktów nie wolno odgrzewać! Zobacz w galerii:
Jesteś świadkiem ciekawego wydarzenia? Skontaktuj się z nami! Wyślij informację, zdjęcia lub film na adres: [email protected]
Obserwuj nas także na Google News
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- QUIZ z tajemnic fabuły "Znachora". Na to mało kto z widzów zwraca uwagę. Dasz radę?
- Mężczyźni o tych imionach są najgorszymi mężami. Mają trudny charakter
- Nie żyje aktor i reżyser, który przełamywał bariery. Miał 95 lat
- Tarantino rezygnuje ze spin-offu swojego hitu. Miał to być „łabędzi śpiew” reżysera