Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szpinak i bekon w naleśniku. Zobacz galerię zdjęć z przygotowania naleśnika krok po kroku

Redakcja
D. Łukasik
Alicja Galera z naleśnikarni "Nasz naleśnik" w Kielcach poleca naleśnika z nadzieniem ze szpinaku, fety i bekonu.

[galeria_glowna]
Składniki na 20 porcji:
Ciasto: 1 kg mąki, 1 l mleka, 3 jajka, łyżka soli, 0,75 ml wody, farsz: 1 kg szpinaku mrożonego, 1 opakowanie fety, plastry wędzonego bekonu, ser żółty

Wykonanie:
Łączymy wszystkie składniki na ciasto i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do niego pokrojoną fetę, przyprawiamy i mieszamy. Bekon kroimy w cienkie plastry. Usmażonego naleśnika na połowie smarujemy szpinakiem, na niego kładziemy bekon i sypiemy starty ser. Zamykamy naleśnika i polewamy dipem czosnkowym.

Dobra rada:
Ważne, żeby szpinak nie był za rzadki, dlatego trzeba podczas odrażanie często odlewać wodę.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na echodnia.eu Echo Dnia Świętokrzyskie