[galeria_glowna]
Składniki na 20 porcji:
Ciasto: 1 kg mąki, 1 l mleka, 3 jajka, łyżka soli, 0,75 ml wody, farsz: 1 kg szpinaku mrożonego, 1 opakowanie fety, plastry wędzonego bekonu, ser żółty
Wykonanie:
Łączymy wszystkie składniki na ciasto i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylewamy ciasto i smażymy z dwóch stron. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do niego pokrojoną fetę, przyprawiamy i mieszamy. Bekon kroimy w cienkie plastry. Usmażonego naleśnika na połowie smarujemy szpinakiem, na niego kładziemy bekon i sypiemy starty ser. Zamykamy naleśnika i polewamy dipem czosnkowym.
Dobra rada:
Ważne, żeby szpinak nie był za rzadki, dlatego trzeba podczas odrażanie często odlewać wodę.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?