1. Od kiedy uprawia pan sporty siłowe?
- Od pięciu lat. Trenuję w siłowni, która urządziłem w piwnicy. Codziennie przez półtorej godziny pracuję tam nad siłą i rzeźbą mięśni. Podczas takiego treningu podnoszę ciężary o łącznej wadze około 10 ton. To wyśmienity sposób na spalenie zbędnych kalorii.
2. Co panu dają te treningi?
- Przede wszystkim zdrowie i dobrą kondycję. Mam też sporo sukcesów. Ostatnio wywalczyłem srebrny medal na IV Ogólnopolskim Turnieju w Wyciskaniu Sztangi z Żaganiu. Leżąc na ławeczce, wycisnąłem 200 kg. To ponad dwa razy więcej od mojej wagi. Jestem też aktualnym mistrzem Puszczy Noteckiej w wieloboju siłowym.
3. Czy stosuje pan jakąś dietę?
- Moja dieta opiera się na białku. Jem dużo gotowanego ryżu i sera. Z mięs tylko gotowane piersi kurczaka. Nie mogę jeść ciężkostrawnych potraw i mięsa smażonego. Dlatego raczej unikam plenerowych imprez z grillem.
- Dziękuję.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?