Budowa nowej fabryki koncernu Lantmannen Unibake w południowej strefie ekonomicznej w Nowej Soli idzie pełną parą. To jeden z najnowocześniejszych zakładów z branży spożywczej, który będzie zaopatrywał większość rynków Europy Środkowo - Wschodniej. W sumie na 29 tys. mkw. powstaną trzy nowoczesne hale, w których dziennie wytwarzanych będzie około 200 ton pieczywa!
Cała inwestycja powinna zakończyć się w ciągu najbliższych dwóch lat. Przy okazji powstaje jednak pytanie: czy nie zagrozi ona mniejszym przedsiębiorcom? Czy małe piekarnie, z wieloletnią tradycją, powinny obawiać się takiego giganta na polskim rynku spożywczym?
Więcej w wydaniu "Gazety Lubuskiej" w piątek 22 kwietnia oraz na plus.gazetalubuska.pl
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?