Przyczyną wielu powszechnie występujących objawów i chorób – od zmęczenia, wzdęć i przybierania na wadze po zapalenie prostaty, „mgłę umysłową”, artretyzm, alergie i depresję – jest przerost drożdżaków w organizmie.
Jak to możliwe, że przerost drożdżaków ma aż tak duże znaczenie dla naszego zdrowia, skoro wielu ludzi nawet nie wie o ich istnieniu? Na to i inne pytania odpowiadamy we wtorkowym (3 stycznia) dodatku Nasze zdrowie. Piszemy, kiedy faktycznie drożdżaki są zagrożeniem dla naszego organizmu, skąd się bierze grzybica układu pokarmowego, jak ją rozpoznać i co jeść, by lepiej się czuć i nie dawać pożywki grzybom?
Wyjaśnimy też, co to znaczy, że organizm jest zakwaszony i jak rozpoznać zakwaszenie?
A w środę, 4 stycznia, na dyżur zaprosiliśmy Aleksandrę Majsnerowską, dietetyka klinicznego z Zielonej Góry. Pytajcie o diagnozowanie kandydozy, dietę, zapobieganie drożdżakom. Ekspertka będzie czekała na Państwa pytania w godz. 14.30 – 15.30, tel. 68 324 88 09, mail: [email protected]. Zapraszamy!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?