We wtorek, 3 stycznia, w "GL" czytaj o grzybicy układu pokarmowego

oprac. red.
Im bardziej osłabiony układ odpornościowy, tym więcej infekcji rozwija się w organizmie.
Im bardziej osłabiony układ odpornościowy, tym więcej infekcji rozwija się w organizmie. istock
We wtorek, 3 stycznia, dowiesz się z "GL", jakie spustoszenia mogą wywołać grzyby w Twoim organizmie. Jakie narządy atakują trujące substancje?

Przyczyną wielu powszechnie występujących objawów i chorób – od zmęczenia, wzdęć i przybierania na wadze po zapalenie prostaty, „mgłę umysłową”, artretyzm, alergie i depresję – jest przerost drożdżaków w organizmie.

Jak to możliwe, że przerost drożdżaków ma aż tak duże znaczenie dla naszego zdrowia, skoro wielu ludzi nawet nie wie o ich istnieniu? Na to i inne pytania odpowiadamy we wtorkowym (3 stycznia) dodatku Nasze zdrowie. Piszemy, kiedy faktycznie drożdżaki są zagrożeniem dla naszego organizmu, skąd się bierze grzybica układu pokarmowego, jak ją rozpoznać i co jeść, by lepiej się czuć i nie dawać pożywki grzybom?

Wyjaśnimy też, co to znaczy, że organizm jest zakwaszony i jak rozpoznać zakwaszenie?

A w środę, 4 stycznia, na dyżur zaprosiliśmy Aleksandrę Majsnerowską, dietetyka klinicznego z Zielonej Góry. Pytajcie o diagnozowanie kandydozy, dietę, zapobieganie drożdżakom. Ekspertka będzie czekała na Państwa pytania w godz. 14.30 – 15.30, tel. 68 324 88 09, mail: [email protected] Zapraszamy!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie