Wielkanocna kuchnia nowoczesnej pani domu (przepisy)

Redakcja
Składniki:- 2 szklanki zakwasu (skórka od chleba, 25 dag mąki pszennej, 1 l wody)- 1 ząbek czosnku- 2 łyżki chrzanu- ¾ szklanki śmietany- 3 szklanki bulionu drobiowego - rzeżucha- 4 jajka- biała kiełbasaSposób przyrządzenia: Dwa dni wcześniej przygotować zakwas: 25 dag mąki pszennej wymieszać z 1 l przegotowanej ciepłej wody, na wierzchu położyć skórkę od chleba i odstawić w ciepłe miejsce na 24 – 48 godzin.Do zakwasu wlać bulion drobiowy Vegeta, dodać czosnek i chrzan, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietanę i w razie potrzeby przyprawić do smaku. Dodać białą kiełbasę pokrojoną w plasterki. Zupę przed podaniem udekorować gałązkami rzeżuchy, podawać z jajkami ugotowanymi na twardo. 123RF
Wielkanoc to bogactwo smaków i aromatów oraz okazja do spotkań z najbliższymi. W tych szczególnych dniach niejedna współczesna pani domu chce zaskoczyć swoich bliskich. Sprawdźcie przepisy opracowane przez finalistkę Masterchef Kingę Paruzel.

Wideo

Materiał oryginalny: Wielkanocna kuchnia nowoczesnej pani domu (przepisy) - Gazeta Lubuska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie