Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocna kuchnia nowoczesnej pani domu (przepisy)

Redakcja
Składniki:-	2 szklanki zakwasu (skórka od chleba, 25 dag mąki pszennej, 1 l wody)-	1 ząbek czosnku-	2 łyżki chrzanu-	¾ szklanki śmietany-	3 szklanki bulionu drobiowego -	rzeżucha-	4 jajka-	biała kiełbasaSposób przyrządzenia: Dwa dni wcześniej przygotować zakwas: 25 dag mąki pszennej wymieszać z 1 l przegotowanej ciepłej wody, na wierzchu położyć skórkę od chleba i odstawić w ciepłe miejsce na 24 – 48 godzin.Do zakwasu wlać bulion drobiowy Vegeta, dodać czosnek i chrzan, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietanę i w razie potrzeby przyprawić do smaku. Dodać białą kiełbasę pokrojoną w plasterki. Zupę przed podaniem udekorować gałązkami rzeżuchy, podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.
Składniki:- 2 szklanki zakwasu (skórka od chleba, 25 dag mąki pszennej, 1 l wody)- 1 ząbek czosnku- 2 łyżki chrzanu- ¾ szklanki śmietany- 3 szklanki bulionu drobiowego - rzeżucha- 4 jajka- biała kiełbasaSposób przyrządzenia: Dwa dni wcześniej przygotować zakwas: 25 dag mąki pszennej wymieszać z 1 l przegotowanej ciepłej wody, na wierzchu położyć skórkę od chleba i odstawić w ciepłe miejsce na 24 – 48 godzin.Do zakwasu wlać bulion drobiowy Vegeta, dodać czosnek i chrzan, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietanę i w razie potrzeby przyprawić do smaku. Dodać białą kiełbasę pokrojoną w plasterki. Zupę przed podaniem udekorować gałązkami rzeżuchy, podawać z jajkami ugotowanymi na twardo. 123RF
Wielkanoc to bogactwo smaków i aromatów oraz okazja do spotkań z najbliższymi. W tych szczególnych dniach niejedna współczesna pani domu chce zaskoczyć swoich bliskich. Sprawdźcie przepisy opracowane przez finalistkę Masterchef Kingę Paruzel.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Wielkanocna kuchnia nowoczesnej pani domu (przepisy) - Gazeta Lubuska

Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska