Winobraniowe stoisko "Gazety Lubuskiej" i Mateusz Truszkiewicz
Na największym święcie Zielonej Góry nie mogło zabraknąć także nas! W niedzielę, 4 września zaprosiliśmy Was na wyjątkowe spotkanie z młodym, utalentowanym, sympatycznym kucharzem. Mowa oczywiście o Mateuszu Truszkiewiczu, który podbił już serca telewidzów programu "MasterChef Junior", niejednego szefa kuchni, a teraz też i uczestników winobraniowego spotkania. - Jesteś kochany. Cudowne jest to, co robisz - przyznały panie, który z uśmiechem od początku do końca przyglądały się poczynaniom młodego kucharza. Mateusz na naszym stoisku zaprezentował wszystkim, jak przygotować sałatkę śródziemnomorską. - Potrzebna jest kuskus, suszone pomidory, czarne oliwki, kapary, cytryna, oliwa, świeże zioła - wymieniał. Swoim gotowaniem utalentowany zielonogórzanin lubi wywoływać uśmiech na twarzach innych i tak też było w niedzielę. Wszyscy delektowali się przygotowaną sałatką i nie kryli swojego zachwytu.
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie/a/w-zielonej-gorze-juz-rzadzi-bachus,10586638/
Winobraniowe stoisko "Gazety Lubuskiej" i Mateusz Truszkiewicz
Mateusz Truszkiewicz przygotowywał sałatkę śródziemnomorską. Przepis na nią znajdziecie także w książce Mateusza, która pojawi się w druku na przełomie września i października br.
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie/a/w-zielonej-gorze-juz-rzadzi-bachus,10586638/
Winobraniowe stoisko "Gazety Lubuskiej" i Mateusz Truszkiewicz
Mateusz, jak przyznał, lubi wystąpienia publiczne i lubi dzielić się swoją wiedzą kulinarną.
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie/a/w-zielonej-gorze-juz-rzadzi-bachus,10586638/
Winobraniowe stoisko "Gazety Lubuskiej" i Mateusz Truszkiewicz
Podczas niedzielnego spotkania można było dowiedzieć się krok po kroku, jak przygotować sałatkę Mateusza.
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie
http://www.gazetalubuska.pl/winobranie/a/w-zielonej-gorze-juz-rzadzi-bachus,10586638/