Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Woodstock 2010: Gastronomia ruszy w czwartek

(pik)
Drewniane barierki mają pomóc w uregulowaniu kolejek i usprawnieniu obsługi zgłodniałych woodstockowiczów.
Drewniane barierki mają pomóc w uregulowaniu kolejek i usprawnieniu obsługi zgłodniałych woodstockowiczów. fot. Jakub Pikulik
W sumie stanie 60 stoisk. W porównaniu z latami poprzednimi, czekają nas zmiany. Na danym stoisku będzie można kupić tylko jeden rodzaj potrawy lub zestawu.

Kiedy dziś odwiedziliśmy robotników pracujących przy budowie gastronomii, kończyli oni właśnie stawianie namiotów. Trwała również budowa specjalnych, drewnianych barierek. Mają są one od siebie oddalone o około metr. Po co? - Ma to uporządkować kolejki. Dzięki barierkom nikt nie będzie się wpychał, a obsługa powinna pójść sprawniej - mówi Waldemar Dubik, który w tym roku odpowiada za przystankową gastronomię.

Gastronomia na Przystanku. Tak będziesz mógł kupić jedzenie

Pytamy pana Waldemara, co jego zdaniem będzie tegorocznym, gastronomicznym hitem. Po chwili zastanowienia odpowiada: - Zupy.

Będziecie mogli kupić zupę pomidorową i grochówkę. Cena? Pięć złotych za porcję. Jak zapewnia W. Dubik, stoiska gastronomiczne ruszą w przyszły czwartek, 29 lipca.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska