Wrocławska restauracja Campo Modern Grill zostawiła w tyle restauracje z Wielkiej Brytanii, Australii i Hong Kongu. Projekt Campo był jedynym projektem z Polski nominowanym w tej edycji konkursu WIN Awards.
Międzynarodowe jury konkursu tak uzasadniło swój werdykt: "Projekt ma wyrazisty charakter ze starannie przemyślanymi rozwiązaniami, które zostały znakomicie zrealizowane. To wyjątkowe wnętrze zdecydowanie wyróżniło się konsekwentnym i sugestywnym stylem wizualnym. Odważne użycie ciemnej palety kolorystycznej skupia uwagę na użytych materiałach i ich teksturach. Niezwykła dbałość o detale jest obecna także w identyfikacji wizualnej i akcesoriach prowadząc spójny dialog z gośćmi restauracji."
Żyrandole, stoły, stoliki, pomocniki kelnerskie, karty menu, podkładki zostały zaprojektowane i wykonane przez lokalnych rzemieślników specjalnie dla restauracji.
Campo serwuje kuchnię międzynarodową z południowoamerykańskimi akcentami. Specjalnością restauracji są argentyńskie steki z krów ras Black Angus i Hereford, pochodzące z ekologicznej hodowli Dietera Meiera – szwajcarskiego reżysera, muzyka i performera. Kartę uzupełniają pozycje wegetariańskie, ryby i owoce morza, desery oraz wina, wśród których znajdują się organiczne PURO Dietera Meiera, które Campo serwuje jako jedyne miejsce w Polsce.
Pierwsza nagroda w kategorii „Interior Projects – Restaurants” w prestiżowym konkursie jest dowodem na to, że w naszej restauracji nie tylko jedzenie jest na najwyższym poziomie, oprócz uczty na talerzu możemy spodziewać się tu także obcowania z architekturą i designem na najwyższym, światowym poziomie - podsumowała Ada Klecha menedżer operacyjny Campo Modern Grill.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?