Wschowa na trasie festiwalu

Eliza Gniewek-Juszczak
Eliza Gniewek-Juszczak
Bilet na jedno popołudnie kosztuje 10 zł, karnet na wszystkie dni 40 zł
Bilet na jedno popołudnie kosztuje 10 zł, karnet na wszystkie dni 40 zł Arch. stowarzyszenia Twórcze horyzonty
Przez cztery popołudnia w lutym we Wschowie będą odbywały się spotkania z podróżnikami. Zaprasza stowarzyszenie "Twórcze horyzonty".

Jak zdobyć bilety na VI Festiwal Podróżników 100droga, można sprawdzić na stronie organizatora przedsięwzięcia - stowarzyszenia Twórcze Horyzonty.

PROGRAM-DUŻA SALA
Czwartek
Otwarcie Festiwalu - 18:00
1. Waldemar Milaszewski „Galapagos” 20 min. 18:10 - 18:30
2. Rafał Klan „Jestem ze Wschowy (znikąd) i zmierzam do Wschowy (donikąd)”, 20 min., 18:35 - 18:55
3. Adam Kozłowski „Mokra, ,,słoneczna'' Italia -Dolomity rowerem”, 20 min., 19:00 - 19:20
4. Woźny Przemek „CITY BREAKi - przelotne wypady od codzienności”, 20 min., 19:25 - 19:45
5. Kuba Krauze, Leszek Pawlik, Krzysztof Tomczyk - „Nordkapp 2016 - Rowerowy Zew Północy”, 20 min., 19:50 - 20:10

Piątek
Start 18.00
6. Szczepan Ligęza „Ugryźć kawałek świata”, 45 min., 18.10 - 18.55
7. Kasia Biernacka „O harpiach, ślimakach, jaskiniach i dronach, czyli co można spotkać w deszczowym lesie Ameryki Środkowej", 45 min., 19.05 - 19.50
8. Łukasz Supergan „Wyspa Żywiołów”, 45 min., 20.00 - 20.45

Sobota 1
Start 14.00
9. Natalia Mileszyk „Alfabet birmański - opowieść o kraju, który się zmienia...” 45 min. 14.10 – 14.55
10. Tomasz Korgol „Autostopem do Chin” 45 min. 15.05 – 15.50
11. Bartosz Malinowski „ Wielki Szlak Himalajski 2015 – 2019”, 45 min. 16.05 – 16.50 Przerwa 30 min. 16.50 – 17.20

Sobota 2
12. Ania Alboth „30 lekcji świata w 30 krajach - czyli dlaczego warto być rodzicem dziecka, które podróżuje” 45 min. 17.20 – 18.05
13. Kamila Kielar „Laponia” 45 min. 18.15 – 19.00
14. Witkowska Monika „ Korona Ziemi” 45 min. 19:10 - 19:55

Niedziela Start 14.00
15. Tomasz Owsiany „Pod ciemną skórą Filipin” 45 min. 14.10 – 14.55
16. Jakub Rybicki „Greenland ice trip” 45 min. 15.05 – 15.50 Przerwa 20 min. 15.50 – 16.10
17. Eliza Kubarska - film „K2 Dotknąć nieba” 75 min. 16.10 – 17.25
18. Eliza Kubarska - Spotkanie autorskie 50 min. 17.25 – 18.10
Zakończenie Festiwalu – wręczenie Nagrody Publiczności oraz wyróżnień za cztery najlepsze prezentacje 18.10 – 18:30.

Inicjatywa dofinansowana została ze środków gminy Wschowa.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie