1/6
Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do...
fot. polona.pl/domena publiczna/Karolina Misztal/PolskaPress

Pączki Ochorowicz-Monatowej

Znana kucharka zachęcała do wlania kieliszku araku do ciasta.

2/6
„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”
fot. polona.pl/domena publiczna

„Uniwersalna książka kucharska" - rozdział „leguminy słodkie”

3/6
Tradycyjnie pączki smażono na smalcu
fot. Karolina Misztal/PolskaPress

Tradycyjnie pączki smażono na smalcu

4/6
W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada
fot. Krzysztof Kapica

W czasach Monatowej pączki polewano lukrem określanym jako pomada

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najlepsze leczo warzywne. Robię je z cukinii, papryki i pomidorów

Najlepsze leczo warzywne. Robię je z cukinii, papryki i pomidorów

Najlepsze torty na komunię do zrobienia w domu. Pomysły dla dziewczynki i chłopca

Najlepsze torty na komunię do zrobienia w domu. Pomysły dla dziewczynki i chłopca

Puszyste ciasto drożdżowe z serem. Domownicy będą prosić o dokładkę

Puszyste ciasto drożdżowe z serem. Domownicy będą prosić o dokładkę

Zobacz również

Najlepsze sposoby na wykorzystanie białek w kuchni. Zobacz 5 propozycji

Najlepsze sposoby na wykorzystanie białek w kuchni. Zobacz 5 propozycji

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później

Sałatka z tuńczykiem w lżejszej, wiosennej wersji. Zanotuj przepis na później