Za pasztety od dawna zdobywają nagrody

Redakcja
- Nasze pasztety smakują wyśmienicie i są na każdą kieszeń - mówią Agata Pierończyk i Mirosław Józefowicz z firmy W-D w Skwierzynie
- Nasze pasztety smakują wyśmienicie i są na każdą kieszeń - mówią Agata Pierończyk i Mirosław Józefowicz z firmy W-D w Skwierzynie fot. Beata Igielska
- Są więcej niż dobre! - tak zakład W-D w Skwierzynie reklamuje swoje produkty spożywcze.

- Są więcej niż dobre! - tak zakład W-D w Skwierzynie reklamuje swoje produkty spożywcze.

Do naszego plebiscytu firma zgłosiła pasztety, z których słynie nie tylko w regionie.

Mieszkańcy od wielu lat potocznie nazywają firmę "pasztetami". Tymczasem przedsiębiorstwo, które od 1993 r. jest w prywatnych rękach, produkuje niemal sto rodzajów konserw, dań rybnych i wegetariańskich oraz gotowych potraw, które starczy podgrzać w kuchence mikrofalowej. W halach i biurach pracuje ponad 90 osób.

Zdobyli wiele nagród
Dlaczego właśnie pasztety? - Bo to nasz produkt o najdłuższej tradycji. Mimo że opakowanie kosztuje niewiele ponad złotówkę, każdy z dziesięciu rodzajów pasztetu jest doskonałej jakości. Jesteśmy dumni z naszych produktów, bo zdobywają nagrody w ogólnopolskich konkursach. To właśnie nasz pasztet wygrał rok temu test pisma "Handlowiec", a oceniali nas konsumenci - mówi Mirosław Józefowicz, który w firmie zajmuje się marketingiem. W- D ma też na koncie m.in. Gazelę Biznesu i aż ponad 40 innych nagród!

Lubią wyzwania

Prezes spółki Agata Pietrończyk dodaje, że pasztety i inne produkty można kupić i w małych, osiedlowych sklepikach, i w największych w Polsce marketach. Dzięki temu firma lokuje się w pierwszej piątce takich producentów w kraju. Rocznie zakład opuszczają miliony mięsnych i jarskich produktów. Nie tylko ta ilość i jakość jest powodem do dumy. - W ubiegłym roku rozbudowaliśmy zakład i dostosowaliśmy go do wymogów unijnych. Było to ogromne wyzwanie. Na co dzień wyzwaniem jest natomiast handel. I oczywiście systematyczne urozmaicanie asortymentu, bo klienci często nie tylko przyzwyczajają się do smaków, ale także szukają nowości - mówi Pierończyk.

Beata Igielska
0 510 02 69 78
[email protected]

Przygotuj swój turystyczny biznes na sezon

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

z
zjadacz pasztetów

"- Są więcej niż dobre! - tak zakład W-D w Skwierzynie reklamuje swoje produkty spożywcze.
" - tak zgadzam się - spróbowałem jeden taki pasztet 3 lata temu i do dziś czuję jak mi się po nim odbija

"Mieszkańcy od wielu lat potocznie nazywają firmę "pasztetami”. " - he he he to widać na zdjęciu

"każdy z dziesięciu rodzajów pasztetu jest doskonałej jakości." - mój pies nie chce tego ruszyć

"To właśnie nasz pasztet wygrał rok temu test pisma "Handlowiec”, a oceniali nas konsumenci - mówi Mirosław Józefowicz, który w firmie zajmuje się marketingiem." - ciekawe czy ci konsumenci co oceniali te produkty jeszcze żyją

Dodaj ogłoszenie