1/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

2/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

3/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.



Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

4/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

26-letni mieszkaniec Świebodzina przyznał się do zabójstwa dziecka

26-letni mieszkaniec Świebodzina przyznał się do zabójstwa dziecka

Bagażniki i uchwyty rowerowe. Co warto wiedzieć? Rodzaje, obsługa, ceny

Bagażniki i uchwyty rowerowe. Co warto wiedzieć? Rodzaje, obsługa, ceny

Bellingham nawiązał romans z holenderską modelką. Jest o 5 lat starsza [ZDJĘCIA]

Bellingham nawiązał romans z holenderską modelką. Jest o 5 lat starsza [ZDJĘCIA]

Zobacz również

20 mln złotych strat. Wiadomo, co czeka sprawcę pożaru Castoramy w Zielonej Górze

20 mln złotych strat. Wiadomo, co czeka sprawcę pożaru Castoramy w Zielonej Górze

Lubuszanie na najwyższym stopniu podium turnieju Tchouk High Five w Nowej Soli

Lubuszanie na najwyższym stopniu podium turnieju Tchouk High Five w Nowej Soli