1/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

2/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

3/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.



Zobacz film: U progu jesieni w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze Ochli:

4/116
W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum...
fot. Zdzisław Haczek/Gazeta Lubuska

W niedzielę, 20 września 2020 r. przez kilka godzin Muzeum Etnograficzne w Zielonej Ochli zapraszało na imprezę „U progu jesieni”. Skansen kusił miodami, regionalnymi smakołykami, rękodziełem. Przygrywała m.in. kapela Wióry Lecą, kukurydziane żniwa pokazał bukowiński zespół Watra z Brzeźnicy. Były tańce, pokazy międlenia, cierlenia i czesania lnu, a także pokaz winiarski. Jury złożone m.in. z pracowników Muzeum Ziemi Lubuskiej i wicemarszałka Łukasza Poryckiego wskazało najlepsze wina i produkt regionalny.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Było chłodno i deszczowo. Trasa Półmaratonu Przytok nie wybacza | WYNIKI

Było chłodno i deszczowo. Trasa Półmaratonu Przytok nie wybacza | WYNIKI

W porażce z Motorem widzimy pozytywy, czyli oceniamy Stal Gorzów za mecz w Lublinie

W porażce z Motorem widzimy pozytywy, czyli oceniamy Stal Gorzów za mecz w Lublinie

Kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień kwietnia, ileż się dzieje!

Kulturalny rozkład jazdy na weekend i czwarty tydzień kwietnia, ileż się dzieje!

Zobacz również

Dobry tylko początek. Zastal Zielona Góra bez szans w meczu ze Spójnią Stargard

Dobry tylko początek. Zastal Zielona Góra bez szans w meczu ze Spójnią Stargard

„Koziołki” nie miały litości dla stalowców. Oskubały ich do cna

„Koziołki” nie miały litości dla stalowców. Oskubały ich do cna