Wiosenna zupa, którą gotuję do znudzenia. Przepis, jak od babci Domowa zupa szczawiowa z ziemniakami może być gotowana na wiele sposobów. Często wykorzystuje się do niej rosół z poprzedniego dnia, gotuje na bazie wędzonych...
17 kwietnia 2024, 13:00
Jakiego drewna używać do wędzenia wędlin i ryb? Wpłynie na smak i kolor Od czego zależy kolor i smak wędlin z wędzarni? Jakie drewno wybrać do wędzenia szynki, ryby i kiełbasy albo boczku? Jakiej wilgotności powinno być wybrane...
12 kwietnia 2024, 18:15
Przystawka, której nikt się nie oprze. Jajka faszerowane makrelą to smak dzieciństwa Jajka faszerowane makrelą to prosta i pyszna przystawka, która sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale też podczas innych okazji. Pasta z wędzonej...
26 marca 2024, 7:30
Wędzisz w domu wędliny na Wielkanoc? Sprawdź, jakie drewno do wędzenia jest najlepsze Wybór drewna do wędzenia na Wielkanoc ma kluczowe znaczenie dla smaku świątecznych potraw. Od tradycyjnego dębu, przez delikatną jabłoń, aż po aromatyczną...
23 lutego 2024, 14:58
Jak konserwować żywność? Tradycyjne metody i nowe sposoby - biokonserwanty Suszenie, kiszenie czy wędzenie to metody konserwowania żywności znane od stuleci. Naturalne procesy zaczęło jednak wspierać sztucznymi konserwantami, zwłaszcza...
26 stycznia 2024, 17:20
Najlepsze sposoby na podanie bajgli. Te 5 dodatków ulepszy ich smak Bajgle to pieczywo szczególnie popularne w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Najbardziej znane są bajgle nowojorskie serwowane z serkiem śmietanowym i plastrami...
15 stycznia 2024, 14:00