Zaleszczyki - Wino o kresowym aromacie

    Zaleszczyki - Wino o kresowym aromacie

    Dariusz Chajewski

    Gazeta Lubuska

    Aktualizacja:

    Gazeta Lubuska

    Restauracja "Podolanka" prowadzona przez Franciszka Byczyńskiego w Zielonej Górze w latach 1947 -1950

    Restauracja "Podolanka" prowadzona przez Franciszka Byczyńskiego w Zielonej Górze w latach 1947 -1950 ©Archiwum

    - I dlatego dziś wszystkim powtarzam, że w Zielonej Górze możemy śmiało mówić, że na naszych winnych wzgórzach spotkały się dwie tradycje winiarskie - ta miejscowa, poniemiecka i polska, kresowa - tłumaczy Przemysław Karwowski.
    Restauracja "Podolanka" prowadzona przez Franciszka Byczyńskiego w Zielonej Górze w latach 1947 -1950

    Restauracja "Podolanka" prowadzona przez Franciszka Byczyńskiego w Zielonej Górze w latach 1947 -1950 ©Archiwum

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    GazetaLubuska.pl poleca:

    Wideo