9/9
PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB...
fot. pixabay.com

PO REZYGNACJI Z PIECZYWA SPADA RYZYKO NIEKTÓRYCH CHORÓB
Utrata masy ciała jest prawdopodobnie ważnym powodem, dla którego ludzie decydują się zrezygnować z chleba w swojej codziennej diecie. Ale powodem może być również ryzyko niektórych chorób. Badania wykazały, że rafinowane węglowodany (produkty z białego pieczywa, które zostały pozbawione naturalnych składników odżywczych, w tym błonnika) mogą podnosić poziom kwasów tłuszczowych w organizmie, co zwiększa ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2. Dlatego rezygnacja z przetworzonego, rafinowanego białego chleba może być mądrym krokiem.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na shownews.pl

Zobacz również

Wojewódzki finał turnieju o Puchar Tymbarku 2024 w Świeciu. Wyniki, zdjęcia i wideo

Wojewódzki finał turnieju o Puchar Tymbarku 2024 w Świeciu. Wyniki, zdjęcia i wideo

Z plaży w Pieckach pod Bydgoszczą zniknęły śmieci. Będzie więcej patroli leśniczych

Z plaży w Pieckach pod Bydgoszczą zniknęły śmieci. Będzie więcej patroli leśniczych

Polecamy

Udało się! Toruński Ekopatrol uratował lisa, który wpadł do studzienki kanalizacyjnej

Udało się! Toruński Ekopatrol uratował lisa, który wpadł do studzienki kanalizacyjnej

Egzamin ósmoklasisty matematyka 2024 - odpowiedzi i arkusze CKE. Takie były zadania

Egzamin ósmoklasisty matematyka 2024 - odpowiedzi i arkusze CKE. Takie były zadania

Uderzyła autem w sarnę, pojazd stanął w płomieniach. Policjant z Nakła usłyszał krzyk

Uderzyła autem w sarnę, pojazd stanął w płomieniach. Policjant z Nakła usłyszał krzyk