Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zdrowe ciasteczka marchwiowo-owsiane (przepis)

Czytelniczka Agnieszka Duszyńska
Takie ciasteczka są zdrowe i smaczne
Takie ciasteczka są zdrowe i smaczne Agnieszka Duszyńska
- Robiłam sok w sokowirówce i zostało mi sporo resztek. Postanowiłam je wykorzystać. Jak to często u mnie bywa, improwizowałam... Ciasteczka wyszły dobre, lekko chrupiące, a co najważniejsze: bardzo zdrowe. Moje dziecko je uwielbia - pisze Agnieszka Duszyńska, autorka przepisu.

Składniki na ok. 22 sztuki
Polecam zrobić z podwójnej porcji, bo szybko znikają ;).
*1 szklanka resztek z sokowirówki (u mnie marchew)
* 7-8 łyżek zmiksowanych płatków owsianych
* 2 łyżki sezamu
* 2 łyżki miodu
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 4 łyżki oleju (można dać więcej)
* 6-8 łyżek soku jabłkowego
* 1 jajko

Wszystkie składniki wymieszać. Formować małe, płaskie ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 20 minut w 180'C.

Przypominamy, że poszukujemy przepisów na różne dania dla najmłodszych. Ale czekamy także na propozycje, które można przygotować razem z nimi. Wtedy warto w opisie wskazać, które czynności podczas gotowania mogą wykonać dzieci.
Propozycje przesyłajcie na mail:kuchnia @gazetalubuska.pl

Najlepsze przepisy nagrodzimy niespodziankami, a wszystkie zaprezentujemy na portalu www.gazetalubuska.pl oraz na naszym kulinarnym fanpage

Lubuskie SmakiLokalny portal przedsiębiorców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska