Zdrowe ciasteczka marchwiowo-owsiane (przepis)

Czytelniczka Agnieszka Duszyńska
Takie ciasteczka są zdrowe i smaczne
Takie ciasteczka są zdrowe i smaczne Agnieszka Duszyńska
- Robiłam sok w sokowirówce i zostało mi sporo resztek. Postanowiłam je wykorzystać. Jak to często u mnie bywa, improwizowałam... Ciasteczka wyszły dobre, lekko chrupiące, a co najważniejsze: bardzo zdrowe. Moje dziecko je uwielbia - pisze Agnieszka Duszyńska, autorka przepisu.

Składniki na ok. 22 sztuki
Polecam zrobić z podwójnej porcji, bo szybko znikają ;).
*1 szklanka resztek z sokowirówki (u mnie marchew)
* 7-8 łyżek zmiksowanych płatków owsianych
* 2 łyżki sezamu
* 2 łyżki miodu
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 4 łyżki oleju (można dać więcej)
* 6-8 łyżek soku jabłkowego
* 1 jajko

Wszystkie składniki wymieszać. Formować małe, płaskie ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 20 minut w 180'C.

Przypominamy, że poszukujemy przepisów na różne dania dla najmłodszych. Ale czekamy także na propozycje, które można przygotować razem z nimi. Wtedy warto w opisie wskazać, które czynności podczas gotowania mogą wykonać dzieci.
Propozycje przesyłajcie na mail:kuchnia @gazetalubuska.pl

Najlepsze przepisy nagrodzimy niespodziankami, a wszystkie zaprezentujemy na portalu www.gazetalubuska.pl oraz na naszym kulinarnym fanpage

Lubuskie SmakiLokalny portal przedsiębiorców

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie