2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Piątki sypią się z rękawa. Jak oceniamy Stal Gorzów za zwycięstwo w Lesznie?

Piątki sypią się z rękawa. Jak oceniamy Stal Gorzów za zwycięstwo w Lesznie?

Polacy podnieśli się po półfinałowej porażce i zdobyli medal EuroVolley

Polacy podnieśli się po półfinałowej porażce i zdobyli medal EuroVolley

Polecamy

Jarmark Miodu i Wina 2021 w Żarach. Było śpiewająco, kolorowo i smacznie

Jarmark Miodu i Wina 2021 w Żarach. Było śpiewająco, kolorowo i smacznie

Sejm uszczelnił handel w niedziele. PiS chce jednak kolejnej zmiany przepisów

Sejm uszczelnił handel w niedziele. PiS chce jednak kolejnej zmiany przepisów

Łyżwiarze szybcy świętowali stulecie działalności w Polsce

Łyżwiarze szybcy świętowali stulecie działalności w Polsce

Dodaj ogłoszenie