Dla nas największymi mistrzami okazali się Karolina Kaczyńska i Wojtek Korsak z ZSOiT w Żarach, którzy wymyślili cukierki czekoladowe z nadzieniem ziemniaczanym. - Chcieliśmy zrobić z ziemniaka coś oryginalnego - tłumaczą. - Wpadły nam do głowy pralinki. Przepisu nie było nigdzie. Wymyśliliśmy go sami w czasie burzy mózgów.
Czekoladki z ziemniaków
Składniki: 400 g ugotowanych ziemniaków, 500 g gorzkiej czekolady, 60 g cukru pudru, jedna duża cytryna, 30 ml likieru wiśniowego, 10 ml esencji miętowej, 5 ml esencji cytrynowej, barwniki spożywcze - zgodnie z upodobaniami, kwasek cytrynowy.
Więcej w sobotę, w papierowym wydaniu "Tygodnika Żarsko-Żagańskiego", który dostaniesz z Gazetą Lubuską na terenie powiatów: żarskiego i żagańskiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?