"Polska Toskania" to trzeci już film, po "Wydarzeniach Zielonogórskich" i "Kresach", którego "Gazeta Lubuska" jest producentem. To podróż wielokrotnego mistrza Polski sommelierów, Tomasza Koleckiego, przez nasz region tropem winiarskich smaków, ale i winiarskiej tradycji.
W niedzielę kręciliśmy sceny na terenie Lubuskiego Muzeum Etnograficznego w zielonogórskiej Ochli. Młodzież z Lubuskiego Zespołu Pieśni i Tańca umożliwiła nam podróż w czasie. Jak to niegdyś wino robiono... A wojewódzka konserwator zabytków, Barbara Bielinis - Kopeć opowiedziała nam o winiarskich śladach na... elewacjach zielonogórskich kamienic.
"Polska Toskania" to trzeci już film, po "Wydarzeniach Zielonogórskich" i "Kresach", którego "Gazeta Lubuska" jest producentem. To podróż wielokrotnego mistrza Polski sommelierów, Tomasza Koleckiego, przez nasz region tropem winiarskich smaków, ale i winiarskiej tradycji.
W niedzielę kręciliśmy sceny na terenie Lubuskiego Muzeum Etnograficznego w zielonogórskiej Ochli. Młodzież z Lubuskiego Zespołu Pieśni i Tańca umożliwiła nam podróż w czasie. Jak to niegdyś wino robiono... A wojewódzka konserwator zabytków, Barbara Bielinis - Kopeć opowiedziała nam o winiarskich śladach na... elewacjach zielonogórskich kamienic.
"Polska Toskania" to trzeci już film, po "Wydarzeniach Zielonogórskich" i "Kresach", którego "Gazeta Lubuska" jest producentem. To podróż wielokrotnego mistrza Polski sommelierów, Tomasza Koleckiego, przez nasz region tropem winiarskich smaków, ale i winiarskiej tradycji.
W niedzielę kręciliśmy sceny na terenie Lubuskiego Muzeum Etnograficznego w zielonogórskiej Ochli. Młodzież z Lubuskiego Zespołu Pieśni i Tańca umożliwiła nam podróż w czasie. Jak to niegdyś wino robiono... A wojewódzka konserwator zabytków, Barbara Bielinis - Kopeć opowiedziała nam o winiarskich śladach na... elewacjach zielonogórskich kamienic.
"Polska Toskania" to trzeci już film, po "Wydarzeniach Zielonogórskich" i "Kresach", którego "Gazeta Lubuska" jest producentem. To podróż wielokrotnego mistrza Polski sommelierów, Tomasza Koleckiego, przez nasz region tropem winiarskich smaków, ale i winiarskiej tradycji.
W niedzielę kręciliśmy sceny na terenie Lubuskiego Muzeum Etnograficznego w zielonogórskiej Ochli. Młodzież z Lubuskiego Zespołu Pieśni i Tańca umożliwiła nam podróż w czasie. Jak to niegdyś wino robiono... A wojewódzka konserwator zabytków, Barbara Bielinis - Kopeć opowiedziała nam o winiarskich śladach na... elewacjach zielonogórskich kamienic.