Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Zupa grzybowa na zimowy obiad

(staw)
Fot. DiGiTouch
Danuta Wangryn z Koła Gospodyń Wiejskich w Brzozowcu podała nam przepis na zupę grzybową, którą gotuje dla swojej rodziny.

Dziękujemy Pani Danucie za przepis. Zapraszamy do gotowania z "Gazetą Lubuską". Czekamy na Państwa doświadczenia kulinarne i sprawdzone porady ([email protected]).

ZUPA GRZYBOWA Z MAKARONEM

Składniki: makaron wstążeczki lub łazanki, 2 litry wody, 1 szklanka suszonych grzybów, 1 szklanka startych na tarce wymieszanych warzyw (marchewka, seler, pietruszka, por), sól, pieprz, śmietana.

Przygotowanie: warzywa i grzyby wrzucamy do wody, doprawiamy, gotujemy ok. godziny. Potem doprawiamy śmietaną. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetalubuska.pl Gazeta Lubuska