5/18
Rozpuść 60 g masła i odstaw, by przestygło. Do dużej miski...
fot. Katarzyna Puczyńska

Rozpuść 60 g masła i odstaw, by przestygło. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj cukier, szczyptę soli, drożdże i 80 ml ciepłej wody.

6/18
Wymieszaj całość początkowo łyżką, aż składniki się połączą
fot. Katarzyna Puczyńska

Wymieszaj całość początkowo łyżką, aż składniki się połączą

7/18
Wlej rozpuszczone masło i wyrabiaj ciasto ręcznie przez ok....
fot. Katarzyna Puczyńska

Wlej rozpuszczone masło i wyrabiaj ciasto ręcznie przez ok. 5 min.

8/18
Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na ok. 30 min.
fot. Katarzyna Puczyńska

Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na ok. 30 min.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Lada dzień rusza rekrutacja do szkół średnich w powiecie żarskim

Lada dzień rusza rekrutacja do szkół średnich w powiecie żarskim

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Iga Świątek najlepiej zarabiającą sportsmenką na świecie. Jak jej się to udaje?

Szwedzi za mocni dla Biało-Czerwonych. Honorowy gol Łyszczarczyka ZDJĘCIA

Szwedzi za mocni dla Biało-Czerwonych. Honorowy gol Łyszczarczyka ZDJĘCIA

Zobacz również

7 pięknych miejscowości nadmorskich w Europie, w których wypoczniesz bez tłumów

7 pięknych miejscowości nadmorskich w Europie, w których wypoczniesz bez tłumów

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO

Zawalenie się bloku w Biełgorodzie. Atak Ukrainy czy robota Kremla? - WIDEO