5 z 13
Dodaj ser mascarpone oraz łyżkę oleju. Wymieszaj, aż...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na serku mascarpone. Krok 3

Dodaj ser mascarpone oraz łyżkę oleju. Wymieszaj, aż składniki się połączą.

6 z 13
Stopniowo wsypuj suche składniki. Mieszaj całość łyżką lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na serku mascarpone. Krok 4

Stopniowo wsypuj suche składniki. Mieszaj całość łyżką lub rózgą kuchenną.

7 z 13
Gotowe ciasto na gofry powinno mieć konsystencję nieco...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na serku mascarpone. Krok 5

Gotowe ciasto na gofry powinno mieć konsystencję nieco gęstszą niż ciasto naleśnikowe.

8 z 13
Rozgrzej gofrownicę — nie musisz jej natłuszczać. Ciasto nie...
fot. Katarzyna Puczyńska

Gofry na serku mascarpone. Krok 6

Rozgrzej gofrownicę — nie musisz jej natłuszczać. Ciasto nie przykleja się i nie przypala w czasie pieczenia.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Znamy laureatów 53. Lubuskiego Lata Filmowego w Łagowie

Znamy laureatów 53. Lubuskiego Lata Filmowego w Łagowie

Bartosz Zmarzlik drugi w Gorzowie! Polak zmierza po kolejny tytuł mistrza świata

Bartosz Zmarzlik drugi w Gorzowie! Polak zmierza po kolejny tytuł mistrza świata

Lata 20-te, lata 30-te na podzamczu żagańskiego pałacu. Cudowne retro górą | ZDJĘCIA

Lata 20-te, lata 30-te na podzamczu żagańskiego pałacu. Cudowne retro górą | ZDJĘCIA

Zobacz również

Wygrał Grand Prix w Gorzowie, a chwilę później… wyłożył się jak długi

Wygrał Grand Prix w Gorzowie, a chwilę później… wyłożył się jak długi

Bartosz Zmarzlik drugi w Gorzowie! Polak zmierza po kolejny tytuł mistrza świata

Bartosz Zmarzlik drugi w Gorzowie! Polak zmierza po kolejny tytuł mistrza świata