1/8
Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna,...
fot. vizafoto

Do podstawowego ciasta na chleba można dodawać różne ziarna, np. zbóż, pestki, nasiona i orzechy.

2/8
Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować,...
fot. aga7ta/123RF

Po dodaniu wody i mąki drożdże zaczynają pracować, wytwarzając dwutlenek węgla, który tworzy pęcherzyki w cieście.

3/8
Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na...
fot. gkdesigner/123RF

Ręczne mieszanie ciasta jest polecane przy recepturach na szybkie chleby.

4/8
Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe...
fot. nebasin1980/123RF

Zawarty w mące gluten tworzy pod wpływem wody ciągliwe włókna, które nadają wypiekom sprężystą konsystencję i napowietrzoną strukturę.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

10 najwyższych frekwencji na meczach w Polsce. Ranking sezonu

10 najwyższych frekwencji na meczach w Polsce. Ranking sezonu

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

900 lat temu na Ziemi Lubuskiej powstała diecezja. Na jubileusz przyjedzie prymas

900 lat temu na Ziemi Lubuskiej powstała diecezja. Na jubileusz przyjedzie prymas

Zobacz również

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Tych piłkarzy Ruchu Chorzów trzeba zatrzymać w Ekstraklasie

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś

Zobacz Wiedźmina w bajkach dla dzieci, nawet jeśli się go tam nie spodziewałeś