1/12
Miękkie, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z lukrem i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe

Miękkie, wilgotne i aromatyczne ciasto dyniowe z lukrem i orzechami włoskimi. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/12
Do przygotowania ciasta potrzebujesz gotowego puree z dyni....
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 1

Do przygotowania ciasta potrzebujesz gotowego puree z dyni. Nastaw także piekarnik, by rozgrzał się na 180 stopni.

3/12
Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 2

Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.

4/12
Nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta po jednym...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciasto dyniowe. Krok 3

Nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta po jednym jajku. Następnie dodaj stopniowo purée z dyni.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Nad zalewem w Małomicach świętowali rycerze św. Floriana

Nad zalewem w Małomicach świętowali rycerze św. Floriana

Zobacz również

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Ochotnicy ze Złotnika założyli góralskie kapelusze. Tak świętują Dzień Strażaka

Miało być ciastko na deser, a wyszedł zakalec. Stal znów przegrała w Arenie Gorzów

Miało być ciastko na deser, a wyszedł zakalec. Stal znów przegrała w Arenie Gorzów