1 z 11
Jak zrobić kruszonkę?
Zobacz, jak zrobić najlepszą kruszonkę do wypieków. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2 z 11
Jak zrobić kruszonkę? Przepis
Kruszonka to pyszny i słodki dodatek do wypieków. Odpowiednio przygotowana powinna być krucha, rozpływająca się w ustach i cudownie maślana. Jest na to dobry trik — wystarczy dodać rozpuszczone masło. Zobacz na kolejnych zdjęciach, jak to zrobić.
3 z 11
Jak zrobić kruszonkę? Krok 1
Przygotowanie kruszonki zacznij od przesiania mąki pszennej do miski. Dodaj do niej cukier oraz cukier waniliowy lub waniliową esencję. Wsyp także szczyptę soli. Wymieszaj.
4 z 11
Jak zrobić kruszonkę? Krok 2
Do garnuszka włóż masło i ustaw na mały ogień. Jak masło się już rozpuści, to zdejmij garnek z ognia.