Smażenie nie cieszy się dobrą sławą. Dodaje potrawie kalorii i sprawia, że dla niektórych, przyrządzone produkty mogą być ciężkostrawne. Czy istnieje sposób na zdrowe smażenie produktów? Według ekspertów jak najbardziej! Zobacz w naszej galerii, na czym zaleca się smażyć.
Na takich produktach najzdrowiej smażyć - lista
Czego z pewnością należy unikać. Według ekspertów, surowego masła używajmy do smażenia w niskiej temperaturze lub podsmażania. Ponadto powinniśmy się unikać margaryny, która zawiera szkodliwe dla zdrowia tłuszcze trans. Zdecydowanie lepiej nadaje się do wypieków i ciast.
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wachowicz odwiedziła miejsce swojego ślubu! Co na to mąż? Wszystko nagrały kamery
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki