Tarta czekoladowa
Krucha, maślana tarta z aksamitnym kremem czekoladowym. Zobacz, jak ją przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Tarta czekoladowa. Przepis
Przepis na tą tartę czekoladową zaskakuje prostotą wykonania i pysznym smakiem. Wystarczy upiec kruchy spód ciasta i wypełnić aksamitnym kremem z czekolady, śmietanki i mleka w proszku. Do kremu nie dodaję cukru, ponieważ czekolada jest już wystarczająco słodka. Gorąco polecam!
Tarta czekoladowa. Krok 1
Posiekaj zimne masło z mąką. Dodaj cukier puder i śmietanę. Zagnieć ciasto w zwartą kulę.
Tarta czekoladowa. Krok 2
Jeśli masz czas, to schowaj ciasto do lodówki na około pół godziny. Następnie rozwałkuj je i przełóż do blaszki wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuj je widelcem w kilku miejscach. Dzięki temu będzie równo rosło.