1/9
Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bigos z kapusty kiszonej

Zobacz oryginalny przepis na bigos. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/9
Pyszny, sycący i aromatyczny bigos z kiszonej kapusty....
fot. Katarzyna Puczynska

Bigos z kapusty kiszonej. Przepis

Pyszny, sycący i aromatyczny bigos z kiszonej kapusty. Proponuję przygotować go z dodatkiem powideł śliwkowych, które przełamią kwaskowy smak i dodadzą nieco słodyczy.

3/9
Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 1

Przygotowanie bigosu zacznij od odciśnięcia kapusty kiszonej. Jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją dodatkowo przepłukać. Następnie zalej kapustę wodą i gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.

4/9
Suszone grzyby dokładnie wypłucz.  Zalej je wrzącą wodą i...
fot. pixabay.com

Bigos z kapusty kiszonej. Krok 2

Suszone grzyby dokładnie wypłucz. Zalej je wrzącą wodą i poczekaj chwilę, aż zmiękną. Pokrój i dodaj do kapusty. Przygotuj także mięsne dodatki: kiełbasę obierz ze skórki i pokrój, pokrój także mięso.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Zobacz również

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski

Dwie oprawy kibiców Pogoni Szczecin na finale Pucharu Polski