Sprawdź nowe miejsca na kulinarnej mapie Zielonej Góry
Przystanek Smażalnia/ ul. Jędrzychowska 44
“Codziennie świeże ryby!” widzimy w witrynie restauracji a potwierdzają to liczne zdjęcia kutrów z nocnych połowów w Bałtyku. Smakosze będą zachwyceni, bo miejsc w Zielonej Górze serwujących świeżą rybę nie ma zbyt wiele. Znacie Fish&Chips? To właśnie brytyjskiego dania składającego się ze smażonego w cieście piwnym świeżego dorsza i porcji domowych frytek możemy spróbować w Przystanku Smażalnia. Kucharze zadbali także o dania dla najmłodszych.
KOKU Sushi/ ul. Jedności 48
To nowy lokal przy ul. Jedności 48 pochodzący spod brandu dużej sieci sushi barów mających 48 lokali w 39 miastach w całej Polsce. Firma rozwija się od 2011 roku, kiedy to powstała pierwsza restauracja KOKU Sushi w Białymstoku. Lokal oferuje szerokie menu, w którym oprócz tradycyjnych rolek znajdziemy tatara z łososia czy sushi bowl z krewetkami w tempurze.
Opinie z Google
Rośnie mocny konkurent dla pozostałych sushi-restauracji. Świeże i bardzo smaczne, gratuluję startu z wysokiego C
Świetna, restauracja japońska, jedzenie bardzo dobre, obsługa bardzo miła, profesjonalna i z dużą wiedzą na temat podawanego jedzenia, cenowo jest również ok, warte polecenia, aby nie popaść w nudę ogólnych knajp i restauracji w Zielonej górze:)
Zanim jednak marzenie o japońskiej restauracji, stało się faktem, trzeba było wielu miesięcy przygotowań
i szkoleń. Pod okiem doświadczonych sushi masterów, aspirujący do tego stanowiska personel, uczony
był wszystkiego od podstaw. - komentuje właściciel lokalu
KOKU poleca
Sieć KOKU SUSHI powstała z myślą o Gościach, którzy poszukują nowych doznań kulinarnych oraz niebanalnych połączeń smaków. Przytulne wnętrza utrzymane w charakterystycznej dla kraju kwitnącej wiśni harmonii kolorów pozwoli mile spędzić czas. KOKU Sushi zaskoczy cię niebanalnym podejściem do sztuki przyrządzania tej wielowiekowej potrawy.
Zapraszamy bardzo serdecznie do spróbowania przepysznych rolek czy bułeczek gua bao. Niedługo wprowadzamy również sushi burgery do naszego menu. - mówi właściciel lokalu w Zielonej Górze.