5 z 12
![Teraz należy doprawić ciasto według uznania. Ja proponuję...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/78/79/63d0ff70d980f_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cake pops - jak zrobić ciastka na patyczku? Krok 3
Teraz należy doprawić ciasto według uznania. Ja proponuję dodać sok z cytryny oraz skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy.
6 z 12
![Dodaj do ciasta także serek mascarpone i połącz całość...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/88/0b/63d0ff75b1597_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cake pops - jak zrobić ciastka na patyczku? Krok 4
Dodaj do ciasta także serek mascarpone i połącz całość najpierw łyżką, a następnie rękami. Tutaj także możesz ułatwić sobie pracę mikserem kuchennym.
7 z 12
![Uformuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego....](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/08/7d/63d0ff790c24b_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cake pops - jak zrobić ciastka na patyczku? Krok 5
Uformuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Schowaj je na 10 minut do zamrażarki.
8 z 12
![Rozpuść w kąpieli wodnej małą ilość czekolady. Zanurz w niej...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a0/64/63d0ff7d0da7e_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Cake pops - jak zrobić ciastka na patyczku? Krok 6
Rozpuść w kąpieli wodnej małą ilość czekolady. Zanurz w niej końcówkę patyczka i wbij go w kuleczkę. Przygotuj tak wszystkie kuleczki i ponownie schowaj na 10 minut do zamrażalnika.