1/14
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem

Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/14
Przygotuj dżem rabarbarowy. Możesz użyć gotowego lub zrobić...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 1

Przygotuj dżem rabarbarowy. Możesz użyć gotowego lub zrobić go samodzielnie. W najbardziej ekspresowej wersji wystarczy poddusić przez 10 minut pokrojone 2 łodygi rabarbaru z 4 łyżkami cukru i wystudzić.

3/14
Przygotuj także cukier wymieszany z cynamonem — taką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 2

Przygotuj także cukier wymieszany z cynamonem — taką mieszanką posypiesz wierzch ciastek przed pieczeniem.

4/14
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wyjmij z lodówki dobrze...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 3

Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wyjmij z lodówki dobrze schłodzone ciasto francuskie i roz

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

TOP 10 filmów na VOD w kwietniu w Polsce. Co oglądaliśmy?

TOP 10 filmów na VOD w kwietniu w Polsce. Co oglądaliśmy?

Ostatnie pożegnanie Mirosława Rataja, redaktora naczelnego "GL", prezesa Lubpressu

Ostatnie pożegnanie Mirosława Rataja, redaktora naczelnego "GL", prezesa Lubpressu

Wszyscy radni głosowali na Annę Synowiec. Została nową przewodniczącą sejmiku

Wszyscy radni głosowali na Annę Synowiec. Została nową przewodniczącą sejmiku

Zobacz również

Historyczny dzień Stali Gorzów. W drużynie pojechali sami debiutanci

Historyczny dzień Stali Gorzów. W drużynie pojechali sami debiutanci

Ostatnie pożegnanie Mirosława Rataja, redaktora naczelnego "GL", prezesa Lubpressu

Ostatnie pożegnanie Mirosława Rataja, redaktora naczelnego "GL", prezesa Lubpressu