1/7
Papryka faszerowana to sycące danie, którego nadzienie można...
fot. 123rf.com/bondd/zdjęcie ilustracyjne

Papryka faszerowana z mięsem mielonym

Papryka faszerowana to sycące danie, którego nadzienie można doprawić dodatkiem żółtego sera.

2/7
Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym...
fot. 123rf.com/lapis2380

Majeranek

Farsz do papryki warto doprawić suszonym lub świeżym majeranek. Zioło nie tylko podkreśli smak mięsa, ale pomoże w procesie trawienia.

3/7
Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i...
fot. Anna Daniluk

Biały ryż

Tradycyjnie przygotowuje się nadzienie z białego ryżu i mięsa. Taki farsz przypomina nadzienie do polskich gołąbków. Można też zrobić zdrowszą wersję dania korzystając z brązowego ryżu i mięsa kurczaka.

4/7
Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny,...
fot. 123rf.com/maxsheb

Mięso mielone

Przepis na faszerowaną paprykę poleca użyć wieprzowiny, wołowiny lub baraniny. Warto wiedzieć, że tłuste mięso sprawia, że papryka będzie smaczniejsza, gdyż dzięki tłuszczowi łatwiej wchłonie wszystkie smaki.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Lubuskie. Ci wójtowie, burmistrzowie i prezydenci pożegnają się z władzą za pięć lat

Lubuskie. Ci wójtowie, burmistrzowie i prezydenci pożegnają się z władzą za pięć lat

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Dość czekania! Po trzech latach wracają lubuskie derby!

Zobacz również

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów