9 z 18
![Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/77/e0/62cbd3af21a13_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jagodzianki. Krok 8
Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj.
10 z 18
![Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę lub blat...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/6c/1e/62cbd3b3d35b6_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jagodzianki. Krok 9
Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę lub blat oprószony odrobiną mąki. Wyrabiaj rękami jeszcze przez minutę, a następnie
podziel je na równe części. Ja podzieliłam je na 24 bułeczki.
11 z 18
![Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/4a/d9/62cbd3b7d590e_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jagodzianki. Krok 10
Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz rękami. Następnie weź w dłoń, zrób dołek i połóż na środku dwie łyżeczki jagód i jedną łyżeczkę cukru.
12 z 18
![Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a3/e4/62cbd3bc6f92f_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Jagodzianki. Krok 11
Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Staraj się, by wygładzić zlepione brzegi. Następnie przykry jagodzianki ściereczką i odstaw na 30 minut. Muszą ponownie delikatnie podrosnąć.