9 z 18
Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 8

Przygotuj jagody: przełóż je do miseczki i oprósz mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszaj.

10 z 18
Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę  lub blat...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 9

Przełóż wyrośnięte ciasto drożdżowe na stolnicę lub blat oprószony odrobiną mąki. Wyrabiaj rękami jeszcze przez minutę, a następnie
podziel je na równe części. Ja podzieliłam je na 24 bułeczki.

11 z 18
Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 10

Każdą część ciasta delikatnie rozwałkuj lub rozpłaszcz rękami. Następnie weź w dłoń, zrób dołek i połóż na środku dwie łyżeczki jagód i jedną łyżeczkę cukru.

12 z 18
Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 11

Zlep brzegi ciasta i uformuj owalną bułeczkę. Połóż na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Staraj się, by wygładzić zlepione brzegi. Następnie przykry jagodzianki ściereczką i odstaw na 30 minut. Muszą ponownie delikatnie podrosnąć.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Najlepszy horoskop na wakacje. Pięć znaków zodiaku, które czeka wielkie szczęście

Najlepszy horoskop na wakacje. Pięć znaków zodiaku, które czeka wielkie szczęście

Filip Bęczkowski na podium cyklu Indywidualnego Pucharu Ekstraligi

Filip Bęczkowski na podium cyklu Indywidualnego Pucharu Ekstraligi

Zobacz również

Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

TYLKO U NAS
Robię prostą panierkę i obtaczam w niej plastry cukinii. Prościej się nie da

Wskoczył na główkę do fontanny w Gorzowie! Wszystko zarejestrował monitoring

Wskoczył na główkę do fontanny w Gorzowie! Wszystko zarejestrował monitoring