5 z 18
Do miski wbij żółtka, dodaj cukier, wanilię i mleko....
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 4

Do miski wbij żółtka, dodaj cukier, wanilię i mleko. Wymieszaj. Rozpuść także masło w garnuszku i odstaw na chwilę, by wystygło na tyle, aby nie poparzyć rąk.

6 z 18
Ciasto drożdżowe najwygodniej zagniatać w misce. Przesiej do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 5

Ciasto drożdżowe najwygodniej zagniatać w misce. Przesiej do niej mąkę, dodaj zaczyn, jajka z mlekiem i szczyptę soli i zacznij mieszać całość łyżką. Jak składniki się połączą, to wlej masło. Zacznij wyrabiać ciasto ręką, aż będzie gładkie i elastyczne.

7 z 18
Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 6

Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia, najlepiej w ciepłe miejsce, na ok. 1 godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.

8 z 18
To bardzo ważne, by ciasto drożdżowe dobrze podrosło. Dzięki...
fot. Katarzyna Puczyńska

Jagodzianki. Krok 7

To bardzo ważne, by ciasto drożdżowe dobrze podrosło. Dzięki temu będzie delikatne i puszyste. Na zdjęciu widać, jak powinno wyglądać.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Wszyscy czekali i jest! Nowy basen w Lubsku właśnie się otwiera | ZDJĘCIA

Wszyscy czekali i jest! Nowy basen w Lubsku właśnie się otwiera | ZDJĘCIA

Elektryzujące Monster Girls na GP w Gorzowie - piękniejsza strona żużla | ZDJĘCIA

Elektryzujące Monster Girls na GP w Gorzowie - piękniejsza strona żużla | ZDJĘCIA

Ostrzeżenie przed burzami z gradem i upałami w Lubuskiem. Uważajcie dziś na siebie

Ostrzeżenie przed burzami z gradem i upałami w Lubuskiem. Uważajcie dziś na siebie

Zobacz również

Wszyscy czekali i jest! Nowy basen w Lubsku właśnie się otwiera | ZDJĘCIA

Wszyscy czekali i jest! Nowy basen w Lubsku właśnie się otwiera | ZDJĘCIA

XXIX turniej Dobiegniew Cup - radość dzieci, poważne dylematy dorosłych [ZDJĘCIA]

XXIX turniej Dobiegniew Cup - radość dzieci, poważne dylematy dorosłych [ZDJĘCIA]