CZERWONE MIĘSO
Spożywanie czerwonego mięsa zwiększa ryzyko rozwoju alzheimera.
Uwaga! Nie jedz tych produktów, jeśli masz problemy z pamięcią. Mogą zwiększać ryzyko rozwoju demencji oraz choroby Alzheimera >>> >>>
ASPARTAM
Aspartam to słodzik stosowany w przemyśle spożywczym Powoduje zwiększoną podatność mózgu na stres oksydacyjny.
Uwaga! Nie jedz tych produktów, jeśli masz problemy z pamięcią. Mogą zwiększać ryzyko rozwoju demencji oraz choroby Alzheimera >>> >>>
CUKIER
Zbyt duże ilości cukru mogą wpływać na rozwój mózgu i powodować zaburzenia uczenia się i pamięci w wieku dorosłym.
Uwaga! Nie jedz tych produktów, jeśli masz problemy z pamięcią. Mogą zwiększać ryzyko rozwoju demencji oraz choroby Alzheimera >>> >>>
SÓL
Zwiększa ryzyko otępienia.
Uwaga! Nie jedz tych produktów, jeśli masz problemy z pamięcią. Mogą zwiększać ryzyko rozwoju demencji oraz choroby Alzheimera >>> >>>