1/6
Wątróbka to danie niezbyt lubiane, ale ma swoich smakoszy,...
fot. CCat82/Getty Images

Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka to danie niezbyt lubiane, ale ma swoich smakoszy, którzy się nią zajadają. Wystarczy, że dodacie do niej jeden składnik, a posmakuje wybornie.

2/6
Tradycyjnie na obiad podaje się wątróbkę drobiową lub...
fot. 123rf.com/splinex/zdjęcie ilustracyjne

Wątróbka z cebulą

Tradycyjnie na obiad podaje się wątróbkę drobiową lub cielęcą. Są one delikatniejsze w smaku niż ta wieprzowa.

3/6
Do wątróbki świetnie pasują różne rodzaje cebuli. Warto...
fot. pixabay.com/Buntysmum/zdjęcie ilustracyjne

Czerwona cebula

Do wątróbki świetnie pasują różne rodzaje cebuli. Warto sięgać po pokrojoną w plastry, piórka lub w kostkę cebulę czerwoną.

4/6
W kuchni polskiej wątróbki najczęściej doprawiane są...
fot. 123rf.com/lapis2380/zdjęcie ilustracyjne

Majeranek

W kuchni polskiej wątróbki najczęściej doprawiane są majerankiem, który poprawia ich strawność.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Radość Wisły, smutek Pogoni. Dekoracja po finale Pucharu Polski

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Zobacz również

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Wisła Kraków zdobyła Puchar Polski! Drużyna z 1 ligi w europejskich pucharach

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę

Najpiękniejszy obrazek finału Pucharu Polski. Kibic Pogoni z fanką Wisły pod rękę