5 z 28
![Smaki i sposoby podania potraw są jednak uwspółcześniane. Na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7c/78/665f29b3d6bf6_o_large.jpg)
fot. Emil Hoff / Polska Press
Ertlio Namas - tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu
Smaki i sposoby podania potraw są jednak uwspółcześniane. Na zdjęciu zupa szczawiowa z cielęciną.
6 z 28
![Obsługa po podaniu każdego dania opowiadała nam o jego roli...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/0a/47/665f29b7953dc_o_large.jpg)
fot. Emil Hoff / Polska Press
Ertlio Namas - tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu
Obsługa po podaniu każdego dania opowiadała nam o jego roli w tradycjach kulinarnych Litwy. Na zdjęciu: tarta wołowa ze szparagami.
7 z 28
![Do deseru podano nam pyszny miód pitny. Trunek ten zaczęto...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/98/5c/665f29baecf84_o_large.jpg)
fot. Emil Hoff / Polska Press
Ertlio Namas - tradycyjna kuchnia w nowoczesnym wydaniu
Do deseru podano nam pyszny miód pitny. Trunek ten zaczęto podobno wytwarzać w Europie wcześniej nawet od wina!
8 z 28
![Gastronomika to dzieło Liutaurasa Čeprackasa, uchodzącego a...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/22/87/665f29bf7f676_o_large.jpg)
fot. Emil Hoff / Polska Press
Gastronomika - smaki świata
Gastronomika to dzieło Liutaurasa Čeprackasa, uchodzącego a jednego z najlepszych szefów kuchni w krajach bałtyckich.