1/26
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej...
fot. Jarosław Miłkowski

Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM]

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: 26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP

2/26
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej...
fot. Jarosław Miłkowski

Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM]

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: 26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP

3/26
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej...
fot. Jarosław Miłkowski

Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM]

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: 26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP

4/26
Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej...
fot. Jarosław Miłkowski

Jedną z atrakcji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy było przygotowanie na ogromnej patelni risotto z dziczyzną i jarmużem.

Patelnia miała kilkadziesiąt centymetrów średnicy, a samego ryżu było na niej 3 kg. Do tego m.in. cebula, masło, dziczyzna, ser mascarpone. Tak właśnie wyglądało risotto, które powstało przy okazji 26. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Przygotowywali je Dawid Łagowski, szef kuchni w Pałacu Mierzęcin, finalista Top Chefa oraz prezydent Gorzowa Jacek Wójcicki. Już w trakcie przyrządzania potrawy, ustawiła się do niego kolejka. Risotto można było skosztować, a jakżeby inaczej, po wrzuceniu „paru groszy” do orkiestrowej puszki. Jak wyglądało przyrządzanie risotto, zobaczcie w naszej fotogalerii.

WOŚP 2018 w Lubuskiem: Sprawdź, jak orkiestra zagra w Twoim mieście! [PROGRAM]

Bądź na bieżąco. Sprawdź, jak WOŚP gra w Lubuskiem:
Czytaj więcej o 26. finale WOŚP w Lubuskiem: 26. finał WOŚP w Lubuskiem. Informacje, program, zdjęcia i filmy

Zobacz również: Gorzów: zacięta licytacja zegara z logo WOŚP

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Najlepsze zakończenie tegorocznej majówki - tylko w parku książęcym w Zatoniu

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Stal Gorzów znokautowała Falubaz Zielona Góra w końcówce lubuskich derbów

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Zobacz również

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Szef z klasą - wspomnienia pracowników "GL" o Mirosławie Rataju, redaktorze naczelnym

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic