1/16
Przepyszny deser na wyjątkową okazję. Zobacz, jak...
fot. Katarzyna Puczyńska

Beza Pavlova z rabarbarem

Przepyszny deser na wyjątkową okazję. Zobacz, jak przygotować bezę Pavlova z rabarbarem. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2/16
Przepis na bezę Pavlova nie jest bardzo trudny do zrobienia....
fot. Katarzyna Puczyńska

Beza Pavlova z rabarbarem. Przepis

Przepis na bezę Pavlova nie jest bardzo trudny do zrobienia. Trzeba ubić i upiec bezę, ugotować rabarbar i zrobić krem z serka mascarpone i słodkiej śmietanki. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz krok po kroku, jak wykonać przepis.

3/16
Przygotowania desery zacznij od zrobienia bezy. Najlepiej...
fot. Katarzyna Puczyńska

Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 1

Przygotowania desery zacznij od zrobienia bezy. Najlepiej użyć białek z poprzedniego dnia. Na jedno białko daj 60 g cukru. Zacznij ubijać białka na wysokich obrotach.

4/16
Jak białka zaczną się robić jasne i gęste, zacznij stopniowo...
fot. Katarzyna Puczyńska

Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 2

Jak białka zaczną się robić jasne i gęste, zacznij stopniowo wsypywać cukier. Ubijaj 15 minut. Dodaj wanilię, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, ubijaj jeszcze dwie minuty.

Kontynuuj przeglądanie galerii
Dalej

Polecamy

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

Wszystkie oprawy z finału Pogoń - Wisła. Która najlepsza?

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Gorzowianie rozłożyli 100-metrową Biało-Czerwoną. Tak obchodzili Dzień Flagi

Zobacz również

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

To piłkarze Pogoni usłyszeli od kibiców po przegranym finale

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży

Znane osoby na finale Pucharu Polski. Zobacz zdjęcia z loży