1/16
Beza Pavlova z rabarbarem
Przepyszny deser na wyjątkową okazję. Zobacz, jak przygotować bezę Pavlova z rabarbarem. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
2/16
Beza Pavlova z rabarbarem. Przepis
Przepis na bezę Pavlova nie jest bardzo trudny do zrobienia. Trzeba ubić i upiec bezę, ugotować rabarbar i zrobić krem z serka mascarpone i słodkiej śmietanki. Na kolejnych zdjęciach zobaczysz krok po kroku, jak wykonać przepis.
3/16
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 1
Przygotowania desery zacznij od zrobienia bezy. Najlepiej użyć białek z poprzedniego dnia. Na jedno białko daj 60 g cukru. Zacznij ubijać białka na wysokich obrotach.
4/16
Beza Pavlova z rabarbarem. Krok 2
Jak białka zaczną się robić jasne i gęste, zacznij stopniowo wsypywać cukier. Ubijaj 15 minut. Dodaj wanilię, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną, ubijaj jeszcze dwie minuty.