Żeby nie było drogo
W codziennym gotowaniu ważne jest też to, żeby nie było drogo. – To nie jest kuchnia w wielkim stylu, nie jest bardzo droga. Chodzi o to, żebyśmy się nauczyli, jak smacznie, kolorowo i zdrowo jeść na co dzień i wydali symboliczne 10 czy 20 zł i taki jest też nasz cel – wyjaśnia M. Sadowska
Warsztaty w ramach projektu
– Połączyliśmy siły i pomysły, i stworzyliśmy projekt, który ma na celu pokazanie, że są dzieci przyzwyczajone do hamburgerów i pizzy, a seniorzy do naleśników i pierogów, ale możemy łączyć smaki i przedstawiać kuchnię w różny sposób – wyjaśnia Grzegorz Hryniewicz.
Spotkania dla każdego
W siedzibie zielonogórskiego stowarzyszenia Warto jest pomagać przyznaje, że od wielu lat stowarzyszenie organizuje różne wydarzenia dla dzieci, dorosłych, seniorów, czyli wszystkich, którzy chcą brać udział.
Nauka nowych potraw
Na warsztatach można było nauczyć się robić kiszonki z nieoczywistych warzyw i owoców, octy, musztardę