5/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

6/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

7/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

8/42
W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się...
fot. Maciej Dobrowolski

W niedzielę, 25 sierpnia, w skansenie w Ochli odbyły się tegoroczne dożynki pod hasłem "Lato plonami bogate". W muzealnych zagrodach królowały kiszonki, przetwory oraz zioła. Na scenie zaś mogliśmy obejrzeć występy grup folklorystycznych, m.in. górali czadeckich.

PRZECZYTAJ TAKŻE: Mieszkańcy jak zwykle nie zawiedli! Prawdziwe tłumy zielonogórzan na święcie miodu w skansenie w Ochli

Imprezy plenerowe w muzeum etnograficznym w Ochli za każdym razem przyciągają wielu zielonogórzan. Nic dziwnego, bowiem organizatorzy zawsze przygotowują ciekawe atrakcje. Tym razem mogliśmy obejrzeć z bliska jak wygląda mielenie zboża na żarnach, wypiek chleba, a także ubijanie masła w kierzynce. Odważni mogli zaś spróbować słowiańskiej herbaty z wierzbówki kipszycy.

W programie tegorocznych dożynek znalazły się także występy artystyczne. Na scenie obejrzeliśmy górali czadeckich, zespół z Ziemi Babimojskiej, ale też najmłodszych, którzy wykonywali dziecięce piosenki. - Przyjeżdżam do skansenu w Ochli regularnie, kiedy tylko organizowana jest jakaś impreza. To bardzo przyjemne miejsce, w sam raz na niedzielne popołudnie - twierdzi Helena Chojnacka. Odwiedzający muzeum mogli także spróbować tradycyjnych regionalnych produktów spożywczych - chętnych nie brakowało!

Zobacz też: Stelmet Falubaz Zielona Góra. Piknik w Sławie

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

Lubuskie derby wywołały ogrom emocji na trybunach stadionu w Zielonej Górze |ZDJĘCIA

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Krzysztof Kiljański Trio na koniec Lubuskiego Festiwalu Otwartych Piwnic i Winnic

Zobacz również

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

W Stanowicach na żużlu ścigają się dzieci. Później rosną z nich mistrzowie świata

Miało być ciastko na deser, a wyszedł zakalec. Stal znów przegrała w Arenie Gorzów

Miało być ciastko na deser, a wyszedł zakalec. Stal znów przegrała w Arenie Gorzów