Muffuletta – dostojność z Nowego Orleanu
Składniki:
1 średni okrągły chleb
1 czerwona cebula
1 opakowanie szynki z indyka marki Konspol
1 pomidor
1 opakowanie rukoli
1 papryka
4 plasterki żółtego sera
100 g kaparów
2 ogórki konserwowe
1 opakowanie szynki podhalańskiej Konspol Natura
100 g zielonych oliwek
50 g masła czosnkowego
Przygotowanie:
Na wysokości ¾ chleba odcinamy górę bochenka i wycinamy jego środek. Dół smarujemy masłem i układamy pokrojone w kostki ogórki i suszone pomidory. Na to układamy rukolę, a na niej połowę opakowania szynki z indyka marki Konspol i ser żółty. Układamy warstwę Szynki podhalańskiej marki Konspol i pozostałą cześć szynki z indyka. Posypujemy pokrojoną w kostki papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i przykrywamy górą częścią chlebka. Całość tniemy na ćwiartki.
Zobacz też: Kanapeczka do pudełeczka. Przepisy Piotra Kucharskiego