5/5
Składniki:...
fot. 38pr.pl

Muffuletta – dostojność z Nowego Orleanu


Składniki:

1 średni okrągły chleb
1 czerwona cebula
1 opakowanie szynki z indyka marki Konspol
1 pomidor
1 opakowanie rukoli
1 papryka
4 plasterki żółtego sera
100 g kaparów
2 ogórki konserwowe
1 opakowanie szynki podhalańskiej Konspol Natura
100 g zielonych oliwek
50 g masła czosnkowego

Przygotowanie:
Na wysokości ¾ chleba odcinamy górę bochenka i wycinamy jego środek. Dół smarujemy masłem i układamy pokrojone w kostki ogórki i suszone pomidory. Na to układamy rukolę, a na niej połowę opakowania szynki z indyka marki Konspol i ser żółty. Układamy warstwę Szynki podhalańskiej marki Konspol i pozostałą cześć szynki z indyka. Posypujemy pokrojoną w kostki papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i przykrywamy górą częścią chlebka. Całość tniemy na ćwiartki.


Zobacz też: Kanapeczka do pudełeczka. Przepisy Piotra Kucharskiego

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczPrzejdź na i.pl

Zobacz również

Majówka w Żarach ruszyła. Zobaczcie relację z marszobiegu dla rodzin

Majówka w Żarach ruszyła. Zobaczcie relację z marszobiegu dla rodzin

Żona Krychowiaka miss bikini fitness?! Niesamowita przemiana | FOTO

Żona Krychowiaka miss bikini fitness?! Niesamowita przemiana | FOTO

Polecamy

1 maja 2024 w Żaganiu! Byliście w parku? Skosztowaliście smaków świata?

1 maja 2024 w Żaganiu! Byliście w parku? Skosztowaliście smaków świata?

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Kosmiczna oprawa po porażce Nadala. Godne pożegnanie legendy w Madrycie [GALERIA]

Spontaniczne wakacje Szczęsnego. Właśnie tam wziął ślub

Spontaniczne wakacje Szczęsnego. Właśnie tam wziął ślub