5 z 10
![Na patelni rozgrzej masło klarowane i połóż szparagi.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/cf/48/6242ccff879bc_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 4
Na patelni rozgrzej masło klarowane i połóż szparagi.
6 z 10
![Obsmażaj szparagi z obu stron, aż boczek się ładnie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/f0/62/6242cd08c0b46_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 5
Obsmażaj szparagi z obu stron, aż boczek się ładnie zrumieni.
7 z 10
![Gdy jajka się ugotują, obierz je i przekrój na pół. Zdejmij...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/51/e0/6242cd103f984_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 6
Gdy jajka się ugotują, obierz je i przekrój na pół. Zdejmij szparagi z patelni i zmniejsz ogień. Połóż na patelnię dwie łyżki masła klarowanego, pietruszkę i jeśli lubisz, to posiekany czosnek. Zamieszaj całość i polej tak przygotowanym sosem szparagi i jajko.
8 z 10
![Życzymy smacznego!](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/5c/84/6242cd14429bc_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Szparagi z boczkiem i jajkiem. Krok 7
Życzymy smacznego!