5/17
Obierz jeden ząbek czosnku i przekrój na pół. Natrzyj nim...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 3.

Obierz jeden ząbek czosnku i przekrój na pół. Natrzyj nim bakłażany. Następnie przełóż bakłażany na blaszkę do pieczenia, polej oliwą z oliwek, posyp solą i słodką papryką. Piecz w 170 stopniach przez 45 minut.

6/17
Gdy bakłażany się pieką, masz czas przygotować farsz....
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 4.

Gdy bakłażany się pieką, masz czas przygotować farsz. Zacznij od ugotowania na miękko kaszy pęczak. Jeśli nie lubisz kaszy pęczak, możesz użyć także kaszy gryczanej lub ryżu.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

7/17
Pomidory obierz ze skórki specjalną obieraczką do warzyw lub...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 5.

Pomidory obierz ze skórki specjalną obieraczką do warzyw lub sparz je wrzątkiem i zdejmij skórkę delikatnie nożykiem. Pokrój pomidory w kostkę i przełóż do miseczki.

8/17
Na patelni rozgrzej niewielką ilość  ok. 1 łyżki. Dodaj...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 6.

Na patelni rozgrzej niewielką ilość ok. 1 łyżki. Dodaj cebulkę i podsmaż na złoty kolor, co jakiś czas mieszając.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Tłumy na targach rolniczych w Gliśnie. Jak tu gwarno, smacznie i kolorowo! Zobaczcie!

Tłumy na targach rolniczych w Gliśnie. Jak tu gwarno, smacznie i kolorowo! Zobaczcie!

Audi uderzyło w drzewo. Kierowca nie żyje

Audi uderzyło w drzewo. Kierowca nie żyje

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!

Zaskakujące odkrycie w Lubuskiem. Te relikty zmieniają historię Paradyża na dobre!

Zobacz również

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Puchar Tymbarku. Już się nie mogą doczekać gry na stadionie PGE Narodowym!

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny

Trawa nie chce rosnąć w cieniu? Nie przejmuj się nią, tylko posadź te rośliny